Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Afgelopen zaterdag heeft Woerden 1 een benauwde maar belangrijke zege geboekt. Het werd een 1-0 zege op Dilettant dat in de strijd om de nacompetitie te ontlopen zeker niet veilig was en nu toch ook nog wel wat punten moet gaan pakken.

Woerden begon met spelers als Pepijn Spee en David Gravendeel in de basis en was optisch de betere ploeg. Beide ploegen wisten echter geen kansen te creëren. Een aantal keer brak Leroy Scholman vanaf de linkerkant door maar was zijn eindpass niet aan zijn ploeggenoten besteed. Toch kwam Woerden in de 34e minuut op voorsprong. Een prachtige aanval, opgezet door Mart Luijten, ging over een man of vier waarna de voorzet vanaf de linkerkant nu wel binnen gewerkt werd. Het was Collin Muit welke de 1-0 maakte.

Na de theepauze ging de wedstrijd gelijk op en moest keeper Joep Ton even een bal uit de kruising tikken.  Halverwege de 2e helft deed trainer Martijn Verkerk een driedubbele wissel. Door deze verse krachten kreeg Woerden meer kansen. Invaller Joep Lobé werd binnen de 6 meter verrast. Hij kon een bal, die op zijn bovenbeen viel, net niet binnen tikken. In de 71e minuut brak Aimé van de Bovenkamp door de verdediging maar in het één tegen één duel met de keeper wist ook hij niet te scoren. Even later kopte Dilettant een bal net naast en kreeg Lobé opnieuw een kans. Vijf minuten voor tijd maakte Woerden alsnog 2-0 maar werd dit doelpunt op advies van de grensrechter vanwege hands afgekeurd. De slotfase was nog even billen knijpen. De bezoekers kregen nog wat vrije trappen en corners maar die werden door de verdediging, welke goed stond, keurig verijdeld. In de laatste minuut was er nog een directe rode kaart voor Aimé v.d. Bovenkamp (hij speelde een prima wedstrijd) welke op de middellijn een handsbal maakte. Volgens de scheidsrechter was er sprake van een doorgebroken speler en werd het geen geel maar rood.

Door deze zege is Woerden op de ranglijst naar plek 10 gestegen. Rohda en Dilettant staan nu op de veilige 9e plaats. En laat Woerden nu net a.s. zaterdag op bezoek bij Rohda gaan. Rohda moet winnen om definitief veilig te zijn. Woerden moet winnen om nog kans te hebben de nacompetitie te ontlopen. De week er na is er de laatste speelrond en speelt Woerden op eigen veld tegen de huidige koploper Groeneweg.

De opstelling was : Joep Ton, David Gravendeel (Leander Verheul), Tim van der Quast, Martijn Plug (Martin Ebrahim Kheil), Roy van Steenis, Leroy Scholman, Collin Muit (Joep Lobé), Pepijn Spee (Tim de Heij), Mart Luijten, Aimé v.d. Bovenkamp en Bram Bastmeijer (Luka Goes).